Рецепти

Бюджетний рецепт найсмачнішого медівника

Медівник – це медовий пиріг, одна з традиційних святкових страв української кухні. А до святкової випічки, як правило, додають найкращі інгредієнти: натуральний квітковий мед, горіхи, родзинки. Пропоную бюджетний рецепт медівника, яким можна ласувати не тільки за святковим столом, а й кожного дня.
Кількість складників даного рецепту розрахована на велику форму для випічки.

0,5 літра будь-якого повидла,
0,5 літра цукру,
3-4 яйця.

Перелічені продукти кладемо у макітру та розтираємо макогоном до однорідної маси або збиваємо міксером чи блендером.

Потім додаємо:
8 столових ложок олії,
4 столових ложки натурального меду,
0,5 літра молока кімнатної температури,
1 пачку ванільного цукру.

Все добре перемішуємо та додаємо пшеничне борошно, в такій кількості, щоб тісто мало консистенцію густої сметани.

Потім 4 чайних ложки питної соди кладемо в інший посуд та додаємо 6 столових ложок оцту ретельно перемішуємо та додаємо у приготоване тісто. Можна додати волоські горіхи, курагу чи родзинки за смаком та ще раз перемішати.

Форму для випічки застеляємо пергаментним папером та змащуємо олією чи м’яким маргарином.

У приготовану форму виливаємо тісто та ставимо випікати у духовку на 40-60 хв. Температура випікання – 180-200 градусів. Під час перебування у духовці медівник має вирости в об’ємі, тому не слід заповнювати форму тістом до країв.

Готовність пирога перевіряємо за допомогою зубочистки. Обережно проштрикуємо коржі якщо зубочистка залишається сухою, то медівник вже готовий.
Подають медівник до столу охолодженим, порізаним на шматочки.

Вам також має сподобатись...