Рецепти

М’який, запашний та в міру вологий яблучний кекс. Цей рецепт сподобається прихильникам здорового харчування

Чим пригостити рідних, щоб було смачно та корисно? І щоб на себе, кохану, час залишився? Приготуйте швидкий яблучний кекс – м’який, запашний та в міру вологий. Цей рецепт сподобається прихильникам здорового харчування, оскільки він не потребує масла чи маргарину. Кекс може стати окрасою святкового застілля, якщо його спекти у круглій формі та полити шоколадом.

Складники:

– 4 яйця

– 1 склянка цукру (можна менше)

– 2/3 склянки олії

– 1 ч. ложка соди, погашеної оцтом

– 1 ч. ложка порошку до печива

– 1 ч. ложка какао

– 1 ч. ложка кориці

– 2 склянки борошна

дрібка солі, ванілін

– 2 тертих яблука (великих)

У глибокій мисці збийте міксером яйця з цукром та ваніліном до стійкої піни. Додайте сіль, какао, корицю та олію, легко вимішайте вінчиком. Далі у цю масу необхідно вилити загашену оцтом соду та ще раз усе ретельно розмішати. Двічі просіяне борошно разом із порошком до печива поступово введіть у масу круговими рухами. Має вийти тісто консистенції густої сметани. Наприкінці акуратно з’єднайте його з яблуками, потертими на буряковій тертці. Якщо яблука дуже соковиті, трохи вичавіть їх, інакше випічка буде липкуватою. Силіконову форму обов’язково змастіть олією, а у металеву застеліть пергаментний папір. Готуйте кекс у попередньо розігрітій духовці 10 хвилин при температурі 180 градусів, далі 30-35 хвилин при 170-160 градусах.

Вдалої вам випічки!

Вам також має сподобатись...