Життєві історії

Оксана з Борисом повернулися додому пізно. Тільки-но вони зайшли в квартиру, як в коридорі їх зустріла свекруха Анастасія Василівна. – Сину, нам треба з тобою поговорити. Будь ласка, пройди на кухню! – попросила жінка. Чоловік невдоволено скривився, проте увійшов на кухню, жінка зайшла слідом і зачинила за собою двері. – Дивно, і що це за секрети у них? – здивувалася Оксана, тихенько підійшла до дверей кухні, прислухалася до розмови свекрухи з чоловіком і аж застигла від обурення

– Гарний телефон! – із награним захопленням вимовила Анастасія Василівна. – Син мій подарував?

– Так, – розпливлася в задоволеній усмішці молода невістка. – Я давно про нього мріяла.

– Ну так, день народження всього раз на рік буває, можна подарувати і щось коштовне, – свекруха схвалила покупку Бориса.

– Увечері вирішили ще в ресторані посидіти, – радісно повідомила Оксана, і відразу зрозуміла, що приголомшила свекруху цією звісткою.

Декілька секунд Анастасія Василівна розгублено дивилася на невістку, але потім поспішила взяти себе в руки.

– Добре придумали, – напівпошепки відповіла жінка. – Поки молоді, можна і по ресторанах ходити.

– Однак до цього ми з вами поп’ємо чай з тортиком, – Оксана вирішила нагадати свекрусі про те, що вони пам’ятають про неї.

– Та можна й не витрачатися, – награно відмахнулася Анастасія Василівна, хоч уже встигла помітити торт у холодильнику.

Як тільки з роботи прийшов Борис, подружжя покликало жінку попити з ними чай.

Свекруха скромно присіла за стіл і, склавши ручки, почала чекати, поки Оксана її обслужить.

Вона начебто й непогано ставилася до дружини сина, але на день народження навіть не спромоглася її привітати.

Невістка не могла цього не помітити і відразу взяла собі на замітку. З Анастасією Василівною подружжя жило близько трьох місяців через ремонт у квартирі, яка дісталася дівчині від бабусі, і за цей час жодного разу між свекрухою та невісткою не виникало непорозуміння.

Попивши чай у тиші, Оксана і Борис поїхали в ресторан, щоб продовжити святкування дня народження.

У машині дівчина не витримала і вирішила поцікавитися, чи помітив чоловік поведінку Анастасії Василівни.

– Твоя мама мене навіть не привітала, чому я дуже здивована, – з розпачем промовила Оксана.

У відповідь Борис вирішив відмовчатися і не вступати в обговорення поведінки своєї матері, тому розмова швидко закінчилася.

Дівчина, бачачи, що чоловік уміло з’їхав з теми, одразу ж засмутилася. Їхати до ресторану вже не хотілося.

Однак спогад про те, що там на неї чекають дві подружки з чоловіками, переконали стиснути зуби.

У дружньому затишному колі Оксана дуже швидко забула про те, що ще півгодини тому була дуже засмучена.

Подружжя пробуло в ресторані до другої години ночі і в хорошому настрої вирушило додому.

Анастасія Василівна не спала. Вона зустріла «веселеньку» парочку у дверях і з осудом подивилася на іменинницю.

– А якби вас зупинили? Відразу б і машину, і права Борис втратив. Ось ти, Оксана, звичайно, егоїстка знатна! Обов’язково треба було їхати своєю машиною до ресторану? – свекруха вилила своє невдоволення на дівчину.

Іменинниця настільки сильно розгубилася від негативу Анастасії Василівни, що не знайшла, як виправдатися.

Натомість Оксана мовчки роззулася і з серйозним виглядом пішла до кімнати, яку вони займали з чоловіком.

Борис збирався наслідувати приклад дружини, проте гучний вигук матері переконав його зупинитися.

– Нам треба з тобою поговорити. Будь ласка, пройди на кухню! – схрестила руки Анастасія Василівна.

Чоловік невдоволено скривився, проте виконав усе, що просила його мати.

Як тільки Борис увійшов на кухню, жінка зайшла слідом і зачинила за собою двері.

– Мамо, якщо ти з приводу машини, то ми вже вдома і тобі нема за що хвилюватися і сварити мене, – починаючи сердитися, пробурчав син.

– Я не тільки про це хотіла з тобою поговорити! Тобі не здається, що телефон – надто дорогий подарунок? – Анастасія Василівна запитливо подивилася на сина.

– Ні, – знизав плечима Борис. – Я ж не комусь чужому подарував його, а своїй дружині.

– Все одно якось занадто це. Можна було витратити гроші на щось інше, – уїдливо сказала мати. – Наприклад, ви живете у мене, а отже, за світло та воду я плачу більше, ніж раніше. Ти не думав, що мені потрібно допомогти з оплатою?

– Ти мовчала, – присоромлений чоловік знизав плечима, – треба було сказати, – додав він і витяг з портмоне п’ятсот гривень. – Досить?

Анастасія Василівна взяла купюру з його рук і поспіхом засунула собі в кишеню.

– Навіщо був ресторан? Невже не можна було обійтись без нього? – засуджуюче промовила мати. – Зі мною – чай ​​з тортиком, а друзів поперли делікатесами пригощати. Скільки ви цікаво спустили грошей? Живете, дивлюся, зовсім не по кишені. Звичайно, чого вам так не шикувати, коли є мама та її безкоштовна квартира.

– Начебто ми теж купуємо продукти на загальний стілець, – Борис починав злитися у відповідь на слова матері.

Усю цю розмову чула Оксана. Вона стояла за дверима і мотала на вус кожне слово свекрухи.

– Купуєте, але щось я їх особливо не бачу, – обурено вигукнула Анастасія Василівна.

– Можна не вигукувати на весь будинок? – обсмикнув матір Борис.

– Я перебуваю у своїй квартирі і робитиму все, що хочу! – Жінка забігала від вікна до столу і назад.

Чуючи, що свекруху заносить все сильніше, Оксана не витримала і, відчинивши двері, зайшла на кухню.

– У ресторані було витрачено мої гроші, – холодним тоном промовила дівчина, – якщо ви раптом переживали з цього приводу. Не хотілося б, щоб ви їх рахували.

– Поки ти живеш у моїй квартирі, я рахуватиму все, що захочу! – грізно відповіла Анастасія Василівна. – Мені тортик, а собі бенкет влаштували…

– Ви навіть мене не привітали, вдавши, що сьогодні був звичайний день, – Оксана не стрималася і наважилася висловити свекрусі своє невдоволення.

– Я і не зобов’язана, тим більше після такого…

– Якого? Пам’ятається, два місяці тому ми подарували вам золотий ланцюжок і букет квітів! – Дівчина вирішила не зупинятися і, поки з’явилася можливість, пред’явити претензії Анастасії Василівні.

– Хіба не вважається подарунком те, що я вам дала притулок? – щиро здивувалася свекруха. – Не пам’ятаю, щоб це був мій обов’язок!

Борис підняв на матір спантеличений погляд. Він ніяк не думав, що вона дійде до того, що дорікатиме за те, що вони жили в неї три місяці.

– Ремонтуйте вже швидше свою квартиру та забирайтеся! – Пробасила жінка і вийшла з кухні.

Погляди подружжя зустрілися, і вони зрозуміли одне одного з півслова. Мовчки відійшовши в кімнату, Борис сказав:

– Думаю, варто завтра ж поїхати.

– Може, ми мало допомагали їй грошима? – Нерішуче запитала Оксана.

– Ні, по-моєму хтось просто вирішив рахувати чужі гроші і через це злитися, – похитав головою Борис.

Наступного дня, після роботи, подружжя зібрало речі та поїхало на тимчасове проживання до батьків Оксани.

Анастасія Василівна ображалася на них близько півмісяця, а потім сама зателефонувала, ніби нічого не сталося.

Вам також має сподобатись...

Микола вийшов на пенсію та й переїхав жити в село. По сусідству з ним жив теж пенсіонер, Віктор. Сусід жив сам. Вони дуже подружилися з Миколою. А якось навесні Віктор намочив був ноги та й зліг. Не одразу чоловік і до лікарів звернувся – хотів все самотужки видужати. Швидко не стало Віктора… Микола дуже шкодував сусіда. Він влаштував поминки, повідомив його дітей. Ті встигли приїхати тільки на цвинтар до батька, бо жили далеко. Доручили вони й продати батьківську хату за будь-які гроші. Микола погодився, але тут раптом виникла несподівана проблема

Олена прийшла з роботи раніше. Вона підійшла до дверей у квартиру й оторопіла! Двері були привідкриті… Олена обережно прочинила їх і зайшла в коридор. На підлозі вона побачила жіночі туфлі, а на пуфику була теж жіноча сумочка… Олена насторожено прислухалась. На кухні явно хтось був. Олена поклала свою сумку і швидко попрямувала туди. Вона зайшла на кухню й оторопіла! – Що ви тут робите?! – тільки й сказала вона. Дівчина не розуміла, що відбувається

Таня варила суп, коли пролунав телефонний дзвінок. – Таню, мені потрібна твоя допомога. Я хочу, щоб ти поїхала зі мною в одне місце, – затараторила подруга Віра. – Допоможеш? – За годину підійде? – погодилася Тетяна. – Добре, за годину заїду за тобою, – сказала Віра. Закінчивши з обідом, Таня швидко зібралася, і дочекавшись Віру вони вирушили в дорогу. – А куди ми їдемо, якщо не секрет? – усміхнулася Таня. – Навіть і не знаю, як сказати, – спробувала ухилитися від відповіді Віра. – Та кажи, як є! – наполягла Таня. І Віра все розповіла подрузі. Тетяна вислухала її і застигла від почутого

Мар’яна зі своїм нареченим Ігорем поїхали по магазинах, вибирати весільне плаття та костюм. Побувавши в кількох магазинах, вони заїхали в кафе, випити кави і обговорити те, що бачили і вирішити нарешті, що купуватимуть. – Мені сподобався темно-синій костюм, – казала Мар’яна, дивлячись на Ігоря. – А тобі? – А мені сподобається все, що тобі сподобалося, – усміхнувся чоловік. Раптом, до їхнього столика підійшла незнайомка. – Навіть не думай виходити за нього заміж! – сказала вона до Мар’яни. – Що ви таке говорите? Хто ви така? – Мар’яна здивовано дивилася на незнайомку, не розуміючи, що відбувається