Про кохання

Олег з дружиною Поліною та її сестрою Тетяною приїхали на поїзд заздалегідь. Вони зібралися на відпочинок. У купе Олег прибрав під сидіння валізи. Всі переодяглися. – Добре б на четверте місце ніхто не прийшов, пам’ятаєш, як ми колись їхали в купе вдвох? – запитала Поліна чоловіка. – І не кажи, класно було! – підтримав дружину Олег. Але сам непомітно і якось тривожно подивився на годинник. А потім взагалі чогось вийшов у коридор… Таня теж вийшла і дивилася, як метушаться люди на платформі. Раптом повз вікно пробіг якийсь скуйовджений хлопець. Олег глянув на нього, загадково зітхнув і поспішив у купе

– Ти мені поясни, чого це ми знову маємо брати із собою твою Тетяну? Ми ж хотіли вдвох відпочити?! – з явним невдоволенням спитав Олег дружину.

– Ну, ми ж будемо в різних номерах, ну Олежику! Ми до мами нашого Миколку під час відпустки відправили, а мама попросила Таню взяти з собою. А то вона зовсім засиділася, не ходить нікуди, окрім роботи, – примирливо посміхалася Поліна. – Вона нам не докучатиме, а вже ввечері точно не піде по кафе, ти ж її знаєш.

– Ну так, ну так, – скептично посміхнувся Олег. – Гаразд, я хотів як краще, але дивися сама, знову відпустка вдвох не вийшла!

– Ну Олеже, я вже три квитки замовила, та й Таню, якщо чесно мені шкода, – дивилася на чоловіка Поліна.

І Олег тут же розтанув.

– Та добре Полю, я до твоєї сестри нормально ставлюся, ти ж знаєш. Та й квитки ти замовила, поїхали з Тетяною.

Але коли Поліна вийшла, Олег замислився. Ну не їздити ж їм вічно так. Таня сама навряд чи зміниться, а Поліна так її й шкодуватиме.

І Олег взяв телефон і набрав майже забутий номер…

…На поїзд Олег з Поліною й Тетяна приїхали заздалегідь. У купе Олег прибрав під сидіння валізи. Всі переодяглися у зручний одяг і поїзд уже мав вирушати.

– Добре б на четверте місце ніхто не прийшов, пам’ятаєш, як ми одного разу їхали в купе вдвох? – замріяно запитала Поліна чоловіка.

– І не кажи, класно було! – підтримав дружину Олег, але сам непомітно і якось тривожно подивився на годинник.

А потім чогось вийшов у коридор.

Таня теж вийшла і дивилася, як метушаться люди на платформі, біжать у різні боки, хто з сумкою, хто котить за собою валізу.

Раптом повз вікно пробіг якийсь скуйовджений хлопець в окулярах і з сумкою.

Олег глянув на нього, загадково зітхнув і поспішив у купе.

– Скажіть, це п’ятий вагон?! Ох, дякую, встиг таки, ось мій квиток і паспорт! – гукнув хлопець провідниці.

Потяг тихенько рушив. Таня повернулася і сіла на місце, а за хвилину в їхнє купе зайшов той самий хлопець, який ледь не запізнився.

– Здрастуйте, затори ще ті, ледве встиг! Думав спізнюся. Мене Андрій звуть і в мене верхня полиця.

Він озирнувся, глянув на Поліну.

– А вас дівчино як звуть? Поліна? Дуже приємно, моє місце над вашим. Можна я сумку покладу, вибачте за те, що турбую, я теж сяду.

Потім Андрій попросив чай ​​у провідниці на всіх і дістав з пакета загорнуті в пергамент і рушник ще теплі пиріжки.

– Пригощайтеся! Бабуся в дорогу насмажила, а я не зміг відмовитися. Вона хотіла мені ще й курку варену, і яйця вкруту покласти, ледве відкрутився.

Кажу їй, що тепер у поїзді ніхто не їсти стільки. А вона мені у відповідь, що дорога довга, зголоднієш, внучику!

Так що допомагайте, пиріжків на всіх вистачить!

І Андрій простягнув розкритий пакет Поліні.

Вона посміхнулася, подякувала, що давно домашніх пиріжків не куштувала, і взяла два.

Олег трохи насупився, але теж узяв пиріжок. Йому раптом здалося, що цей Андрій дивиться на Поліну з симпатією.

А Поліна начебто й задоволена. Треба ж!

Таня теж взяла пиріжок, помітила ревнощі в очах Олега і включилася в розмову, запитала Андрія:

– А ви як, до кінцевої їдете, чи раніше зійдете?

– Я на море, до кінцевої. У гостьовий будинок, біля самого моря, «Чайка» називається, а ви? – простодушно посміхнувся Андрій.

– Ой, і ми теж у «Чайку», – Таня щиро здивувалася такому збігу.

– Ви надовго? Я на два тижні, може, навіть зустрінемося? – і Андрій з симпатією глянув на сестер.

Потім дістав із сумки книгу і поліз на своє верхнє місце.

Таня миттю глянула на назву і наголосила про себе, що цю книгу вона читала. І їй вона сподобалася.

Треба ж зараз мало хто книжки читає. Тетяна й сама любила вечори проводити за читанням.

Вони з Андрієм розмовляли, спочатку про книжки, потім ще про щось, і Тані вперше було так легко та цікаво спілкуватися з молодим чоловіком.

Відпустка пройшла чудово, Андрій не давав Тетяні сумувати.

Поліна ж із Олегом змогли провести час удвох, як вони й мріяли.

Синє море, прекрасна погода і приголомшливі вечірні прогулянки і морські заходи сонця…

Все це було так романтично, що після цієї чудової відпустки Таня з Андрієм більше вже не розлучалися.

Люди зустрічаються, закохуються… І навіть ті, кому раніше не щастило, можуть несподівано зустріти свою долю…

Наступного літа на море обидві пари поїхали разом.

Миколу Поліна з Олегом теж взяли – йому вже два рочки виповнилося.

А за Тетяною Андрій так ніжно і напрочуд дбайливо доглядав, що всі одразу зрозуміли, що вона вагітна.

Своїм дружинам Олег з Андрієм не одразу, але розповіли, що вони навчалися колись разом.

І що Олег таємно запросив Андрія, щоб той трохи позалицявся до Тані, а вони з Поліною побули вдвої, а не весь час з її сестрою.

– Сподіваюся, ви не образилися? Вибачте за цей жарт, гаразд? – попросив Олег.

Тетяна засміялася.

– Мені тоді здалося, що наш попутник почав з Поліною загравати, а Олег почав злитися. Ось я й перехопила його увагу на себе.

– Молодець, ти купилася, бо ж я спеціально так зробив, щоб тебе розговорити, – радісно посміхався Андрій. – А коли говорив, то сам не помітив, як закохався в цю тихеньку дівчину по самі вуха. А вона мені відповіла взаємністю.

І Андрій ніжно обійняв свою кохану Тетянку, ні на кого не схожу, єдину на всьому білому світі!

Але, звісно, ​​Олег не зовсім все їм розповів.

З Андрієм Олег давно не бачився. Коли вони вчилися, його приятель був душею компанії. Бігав за дівчатами, навіть одружуватися збирався. Але так вийшло, що дівчина його покинула і Андрій розчарувався в жінках, тож вів доволі самотній спосіб життя. Але це не обов’язково було розповідати.

Коли Олег попросив його поїхати з ними, Андрій не одразу погодився.

Тільки морем і ненав’язливою компанією давній приятель і зміг нарешті його заманити.

А ось того, що Андрій всерйоз закохається в Таню, а вона відповість йому взаємністю, Олег точно не очікував.

Тож жартівливе залицяння обернулося щастям для двох самотніх людей, які зовсім не сподівалися зустріти свою другу половинку.

– Ти подивися, як Андрій про Тетяну мою піклується! От пощастило моїй сестрі, я їй навіть трохи заздрю. А ти молодець, що про нього згадав тоді, – прошепотіла чоловікові Поліна.

– Ох, та ти заздриш! – жартома пригорнув дружину до себе Олег. – А я ревную, я хочу щоб ти тільки на мене дивилася. І взагалі, ти мені доньку обіцяла!

Досить про твою Тетяну говорити. Ми її вже прилаштували – видали заміж за хорошого чоловіка!

І нехай вони будуть щасливі…

І ми теж…

Вам також має сподобатись...

Ірина допомогла матері зробити генеральне прибирання в квартирі. Вони випрали штори, купили нові тюлі… Ірина мила вікно на кухні, коли пролунав нерішучий дзвінок у двері. – Мамо, я відкрию! – гукнула дівчина. Вони витерла руки і пішла в коридор. Ірина відкрила двері й остовпіла від несподіванки. На порозі стояли батьки її коханого Миколи! – Що з ним сталося?! – ахнула Ірина, передчуваючи недобре. Батько Миколи якось дивно глянув на Ірину. – Іринко, не знаю, як тобі й сказати, – раптом почав він. – Микола нас про дещо попросив… Ірина стояла і не розуміла, що відбувається

Тетяна крутилася на кухні, приготувала декілька салатів, запекла курочку. Жінка зробила красиву зачіску, одягла найкращу сукню. Аякже ж?! Сьогодні у гості прийде її коханий Сергійко. Все було вже готово, коли в двері подзвонили. – Щось він зарано, – подумала Таня, ще раз глянула на себе в дзеркало і пішла до дверей. Жінка відкрила двері і застигла на місці. – І як це розуміти!? – тільки й вигукнула вона, побачивши на порозі свого «гостя»

Олеся прийшла з роботи втомлена. – Фух, нарешті завтра вихідні! – зітхнула вона, роззуваючись в коридорі. Дівчина посмажила собі картопельки з цибулькою, нарізала салатик з помідорів та огірків і сіла повечеряти. – Ой! – раптом згадала вона. – Я ж хотіла подзвонити Толіку! Олеся взяла телефон і набрала номер свого коханого Анатолія. На тому кінці відповіла якась жінка… – Дівчино, – не дала вона сказати і слова Олесі. – У нас з Анатолієм незабаром весілля. І в нас скоро буде дитина. Тож перестаньте діставати його своїми дзвінками! Олеся оторопіла від почутого

Олег був єдиним сином заможних батьків. Його батько мав свій продуктовий магазин. Мати Олега, Ганна Сергіївна, завідувала бухгалтерією. Батьки раділи, що син поряд з ними. – Треба Олежику нашому гідну наречену підшукати, – якось затурбувалася Ганна Сергіївна. – Та постривай ти! – махнув рукою батько. – Не поспішай… Він як впрягся в роботу, так ще й не гуляв до пуття! Дівок мало бачив. А ти його вже одружуєш… Ганна Сергіївна послухала тоді чоловіка. Та невдовзі сталося несподіване