Життєві історії

Віктор напросився в гості до Марії. – Отут я і живу, – сказала Марія і скромно посміхнулася. – Непогано, – кивнув зі схваленням Віктор. – І багато з тебе хазяї беруть? – Не дуже багато, – ухильно відповіла Марія, не називаючи суму. – Ходімо на кухню. – Зачекай, – раптом пробурмотів Віктор і став уважно розглядати шафи

– Отут я і живу, – сказала Марія і скромно посміхнулася. Віктор напросився до неї в гості зовсім несподівано, і тому вона трохи хвилювалася. – Зараз я поставлю чайник. Тобі подобається квартира?

– Непогано, – кивнув зі схваленням Віктор, повільно окидаючи поглядом орендоване житло. – І багато з тебе хазяї беруть? Скільки ти їм за місяць платиш?

– Не дуже багато, – ухильно відповіла Марія, не називаючи суму. – Зате все для життя є. Побутова техніка, великий холодильник і кілька шаф для одягу. Ходімо на кухню.

– Зачекай, – пробурмотів Віктор і став уважно розглядати шафи. – Шаф у тебе, дійсно, забагато.

– Чому забагато? – не зрозуміла його Марія.

– Тому що зручно.

– Так це ж добре, коли зручно, – знову усміхнулася вона.

– Дивлячись кому зручно. – Віктор підійшов до однієї з шаф, і, не питаючи дозволу, відчинив її дверцята. – Он, яка шафа містка. І майже порожня.

– Поки що порожня, – кивнула Марія. – Я тут недавно живу.

– Ага, – похмуро сказав Віктор. – У такій порожній шафі може запросто уміститися навіть людина.

– В сенсі? – Не зрозуміла Марія. – Ти зараз про що говориш?

– Нема про що, а про кого. Про Дон Жуанів.

– Про яких Дон Жуанів?

– Про сучасних. Знаєш хто такий Дон Жуан?

– Звичайно знаю.

– Ну ось. Вони дуже люблять такі шафи. А в тебе їх одразу три.

– І що?

– Як що? Є де розгулятись.

– Вікторе, ти про що говорити? – Марія з подивом дивилася на хлопця. – За кого ти мене маєш?

– Та жартую я, Марія, жартую, – похмуро сказав Віктор. – У тебе який поверх?

– Другий.

– Значить, балкон є?

– Звісно.

– Ну, ось і балкон у тебе є, – невдоволено зітхнув він. – Балкон другого поверху – теж дуже зручно.

– Знову зручно? – вже з викликом запитала Марія. – Так, картоплю взимку там зберігати зручно.

– Та хто ж картопля взимку на балконі зберігає? Вона ж замерзне.

– На моєму не замерзне. Він у мене засклений.

– Правда? – Віктор підійшов до дверей на балкон, і став дивитися крізь них надвір. – Так. Можна навіть там пересидіти, якщо що.

Віктор відвернувся від балкону і продовжив розглядати кімнату, але вже якимось втраченим поглядом. – І ліжко у тебе високе. Краще, звичайно, тобі диван купити.

– Чому?

– Під сучасний диван залізти майже неможливо. А ось під твоє ліжко запросто.

– Мало того, – раптом усміхнулася Марія, – у мене ще в квартирі і комора є. Така величезна.

– Так?

– Ага. У неї одразу чоловік десять можна сховати.

– Десять? – не повірив Віктор.

– Легко. І двері до неї потайні. Якщо не знаєш, де ці двері знаходяться, ні за що її не знайдеш.

– Правда? – Віктор закрутив головою на всі боки, намагаючись знайти ті самі двері.

– Звичайно правда.

– Покажи.

– Ні, Вікторе. – Марія затрясла головою. – Не покажу.

– Чому?

– На всякий випадок. І взагалі, вибач, звичайно, але до мене зараз одна людина має прийти.

– Яка людина? – розгубився хлопець. – Ти ж мене в гості запросила, а не людину.

– Я тебе не запрошувала. Ти сам напросився.

– Але все одно я вже тут. Ти й чайник хотіла поставити.

– Хотіла. Але я вчасно згадала, що ми з ним саме на цей час домовлялися вчора.

– А що за людина? – з кислим обличчям спитав Віктор. – Я його знаю?

– Звісно, ​​знаєш. Дон Жуан.

– Який Дон Жуан? – У Віктора від подиву витяглося обличчя.

– Звичайний.

– Марія, ти що, жартуєш чи що?

– Звичайно, жартую. Це інша людина прийде. Отже, йди, Вікторе, йди. А то й справді заявиться він, такий увесь ревнивий, і доведеться тобі на балкон йти. Другий поверх – це високо.

– Марія, я тебе не розумію… – забурмотів Віктор, але зустрівши погляд дівчини, слухняно пішов до дверей.

Біля порога він ще раз спробував щось сказати, але Марія, ні слова не кажучи, голосно зачинила за ним двері. Зачинила, і полегшено видихнула.

– Теж мені… Дон Жуан…

Вам також має сподобатись...

Микола поїхав у село до своєї бабусі Олі. Цілий день він порався по-господарству і дуже втомився. Наступного дня Микола прокинувся від смачного запаху пиріжків. Він швидко встав з ліжка, але на кухню не пішов, а вийшов на подвір’я. Микола набрав води з колодязя, вмився, розімʼявся і поспішив на кухню до баби Олі. Чоловік підійшов до дверей кухні, і раптом зрозумів, що баба Оля там явно не одна… – Мабуть сусіди зайшли в гості, – подумав Микола й відкрив двері. Він глянув хто сидів за столом і очам своїм не повірив

Ірина Василівна з чоловіком приїхали у кафе, для зустрічі з майбутніми сватами. – Мене звуть Ілона Олександрівна, я мама Віки, – промовила жінка, як тільки подружжя зайшло у кафе. – А це – Ігор Петрович. – Дуже приємно, – відповіла Ірина. – Наш син сказав, що ви хотіли обговорити весілля? – Так, хотіли, – відповіла Ілона Олександрівна. – Святкувати вирішено в кафе. Гостей буде близько двохсот! – Навіщо ви покликали нас, якщо вже вирішили все? – спохмурніла мати Андрія. – Ви не дали мені договорити! – докірливо відзначила сваха і продовжила розповідь. Вислухавши майбутню родичку, Ірина перезирнулася з чоловіком і застигла від почутого

Степан дуже кохав Тетяну. Вони збиралися одружитися. – Синку, даремно ти зібрався одружуватися з Танькою, – сказала йому мати. – Сусіди кажуть, що бачили її в місті, де з ким… – Мамо, не слухай нікого! – обурювався Степан. – Тетяна скромна і ми любимо один одного. А за тиждень до весілля до Степана прийшов брат Тетяни. Він раптом дав йому в руки записку. – Це від моєї сестри, від Тетяни, просила тобі передати, – сказав він, і швидко пішов з двору. Степан сів на лавку і розгорнув папірець. Він прочитав написане й застиг, не вірячи своїм очам

Олексій з Оленою розписалися. Пишного весілля вирішили не робити. Відсвяткували скромно. В кафе запросили тільки найближчих родичів… Почалося сімейне життя. Якось Олексій з Оленою ходили по торговому центру і шукали подарунок на ювілей батька Олексія. Олена не могла відвести очей від прилавка з дитячими іграшками. – Дивись, які вони милі, – казала вона. – У мене в дитинстві був такий самий ведмедик. Може, купимо? Олексій слухав дружину неуважно. Він глянув за вітрину магазину і раптом застиг від побаченого. – Я зараз! – сказав він Олені й вибіг із магазинчика. Олена не розуміла, що відбувається