Життєві історії

Віка нещодавно вийшла заміж. Після весілля і медового місяця, Віка зустрілася із своїми подругами. – Ну, розповідай! Як тобі твій новий статус та сімейне життя? – запитала одна з подруг. – Ой, дівчата…, – сумно сказала Віка. – Сергія наче підмінили! Виходила заміж за одного чоловіка, а зараз живу наче з іншим! – В сенсі? – не зрозуміли подруги. – Не знаю. Спочатку все добре було. А потім…Потім почалося дивне, – сказала якось підозріло Віка. – Ну, розповідай, не тягну! – наполягли подруги. І Віка все їм розповіла. Подруги вислухали Віку і аж роти повідкривали від почутого

Віка як усі дівчата мріяла знайти того єдиного, з ким буде щасливе все життя. Кавалерів було достатньо. І не дивно: струнка, симпатична, весела. Вона з першого погляду привертала увагу представників сильної половини людства.

Чоловіки закохувалися у Віку на раз-два. Причому – без пам’яті. Гарно доглядали, дарували подарунки, готові були кинути до її ніг що завгодно.

Віка посміхалася і нічого не просила. Не хотіла. Не йокало серце.

Погуляє з хлопцем тиждень, у кіно з ним сходить, у кафе і на цьому кінець. Іди, мовляв, на всі чотири сторони, друже, а я берегти себе буду і свого судженого чекатиму.

І дочекалася. У двадцять шість років закохалася нарешті. І дуже серйозно.

Дивно те, що її обранець нічим таким особливим не вирізнявся. Чоловік як чоловік. Не красень. Зріст середній. Міцної статури.

Подруги дивувалися:

– Що ти в ньому знайшла?

– З ним цікаво! – Відповідала Віка. – Кожен день не схожий на попередній. А скільки він знає! Як цікаво розповідає! Сюрпризи любить робити. І все в нього так спритно виходить! А як він на мене дивиться… Здається в саму душу заглядає… У мене навіть мурашки тілом бігають…

– У коханні зізнався вже?

– Ні, але я й так знаю, що він любить мене.

– Звідки?

– Він уважний дуже, дбайливий. Я іноді сама не знаю, чого хочу, а він знає. І ніколи не помиляється. Не уявляю, як я жила раніше без нього.

– Щаслива…, – заздрили подружки.

– Дуже …, – З придихом відповідала Віка і мрійливо заплющувала очі …

Вони одружилися за півроку.

Вже за рік Віка заговорила зовсім по-іншому.

– Не розумію, що сталося із Сергієм. Куди подівся чоловік, який мене підкорив?

– А що таке? – Подружкам, зрозуміло, це дуже цікаво.

– Не знаю. Спочатку все добре було. А потім… Потім він ніби видихнув. Прийде з роботи та до комп’ютера. Не поговорить зі мною, не поцікавиться як справи. Про квіти і подарунки, які раніше були зрозумілими, і говорити нічого. Навіщо, каже, вони тобі? У тебе є я. Є… Як же… Я тільки й бачу, що його потилицю та спину, коли він в інтернеті зависає. Вночі теж саме. Бухне в ліжко і відразу засинає.

– Прямо одразу? – дивуються подружки, – ви ж зовсім недавно одружилися…

– Ось і я говорю: дивно це. Видно, я не потрібна йому. Ні, приготувати, випрати, прибрати, магазинами – це все я. Принести, подати – також. А ось любити… Я вже сумніваюся: чи він любив мене взагалі? А якщо любив, то куди це кохання так швидко випарувалося?

– Може, тобі здається? Кажуть, що таке буває, особливо у перші роки шлюбу, – спробувала заспокоїти Віку одна із подруг.

– Роки… А ми лише рік прожили… Ні, тут щось інше. А ще, знаєте, він раніше  мене Вікою називав, а тепер я тільки два звернення чую: мати і дружина.

– В сенсі?

– Без сенсу! – Раптом не витримала Віка. – Так і каже: «Ну, мамо, що у нас сьогодні на вечерю?». Або: «Дружина, де мої шкарпетки?»

– Ти серйозно?

– Абсолютно. У мене іноді таке відчуття, що в мого чоловіка все переплуталося в голові.

– Переплуталося?

– Ну так. Йому, мабуть, здається, що він з мамою живе, а не з коханою жінкою. Ну, чи вважає, що дружина має йому бути замість мами.

– У нього що, матері нема?

– Її не стало кілька років тому.

– То, може, і справді він у тобі маму бачить?

– Не знаю. Але якщо так і далі піде, я не витримаю.

– Невже кинеш? Ти ж його так любила.

– Любила… Хоча тепер я в цьому не така впевнена…

– Тримайся, Віка, все налагодиться. Ти поговорила б з ним, поділилася своїми сумнівами. Скоріш за все твій чоловік про них навіть не здогадується.

– Не знаю… Та й як це все сказати? Сам повинен розуміти… Адже розумів… Раніше… Все розумів… А тепер не хоче. Даремно я таки за нього заміж вийшла. Такий чоловік був! А не вийшла б – може, й досі зустрічалися б. А так… На очах людина зіпсувалася…

Поговорити з чоловіком Віка так і не наважилася. Пожила з ним ще півроку і подала на розлучення.

Тепер Сергій знову її доглядає. Відпускати не хоче.

Сподівається, що Віка одумається.

Вам також має сподобатись...

Оля повернулася додому з роботи. – Боже, як я втомилася, – жінка присіла на диван. – Ще й вечерю треба готувати, бо скоро з роботи повернеться Сашко. Оля ще посиділа хвилин десять, підвелася, пішла у спальню переодягнутися. Через декілька хвилин вона зайшла на кухню. – Так, посмажу мабуть картоплі, – вирішила вода. Оля взяла велику миску і пішла на балкон, щоб взяти декілька картоплин. Тільки-но Оля відкрила двері на балкон, їй несподівано відкрилася неочікувана картина. Жінка придивилася і застигла від побаченого

Михайло поїхав на роботу рано. Його дружина Ліда теж встала раненько. Вона вийшла на подвірʼя. Їй треба було висадити багаторічні квіти, які вона вчора купила… Поки Ліда прикидала, що й куди висадити, біля воріт зʼявилася якась незнайома жінка. – Здрастуйте, – привіталась та. – Доброго дня, – відповіла Ліда. Вона вже знала майже усіх сусідів, але цю жінку бачила вперше. – Вибачте, мені треба з Мишком поговорити, – раптом сказала незнайомка. – А Мишко на роботі, і буде тільки увечері, – здивовано відповіла Ліда. – А що ви хотіли і хто ви така? Ліда не розуміла, що відбувається

Настя насмажила картоплі, запекла ароматну курочку, і стала чекати чоловіка з роботи. На годиннику була майже десята, але Андрія все ще не було. – Що ж це таке? – запереживала дружина і набрала номер чоловіка. Телефон Андрія не відповідав. Настя обдзвонила всіх його та друзів, ніхто не знав де Андрій. Чоловік з’явився за кілька днів. Прийшов і почав збирати речі. – Може, поясниш хоч щось? – тихо запитала Настя, до кінця не розуміючи, що відбувається. І Андрій все розповів… Розповів те, що Настя навіть у поганому сні уявити собі не могла

У Наталі не стало чоловіка Андрія. Залишилась вона з чотирма дітьми… А потім зійшлась з Василем. Він був розлучений. Діти Наталі його полюбили. Коли син Наталі Сашко одружувався, Василь йому квартиру подарував. – Ти найкращий батько у світі! – плакав Сашко. – Хоч і називав я тебе дядьком Василем. Василь тоді дуже розчулився… А невдовзі він дізнався, що наречена Сашка вагітна. – Хоч діти й без мене народилися, але тепер я законний дід! – зрадів чоловік. А потім Наталя раптом заслабла. Вони з Василем, як почули у чому річ, то вухам своїм не повірили