Життєві історії

Дарина цілий день ходила по магазинах в пошуках найкращої сукні. Аякже ж?! За тиждень її єдиний син одружується і Дарина хотіла виглядати відповідно. Перебравши декілька варіантів, Дарина зупинилася на вишуканій ніжно-блакитній сукні. Зробивши покупку, жінка поїхала додому. – Сину! Я вдома! – гукнула Дарина, як тільки зайшла у квартиру. Але відповіді не було. – Сину! – повторила жінка і пройшлася по квартирі. Сина ніде не була. – Та де ж він? – невдоволено подумала Дарина і сіла за кухонний стіл. Раптом, на столі вона помітила якусь записку. Дарина підняла її, прочитала і аж ахнула від прочитаного

Син Дарини поїхав за тиждень до весілля. Написав записку: «Знайшов нову роботу. Номер телефону зміню, зателефоную. А поки що телефон відключив. Мамо, вибач, так сталося».

Жодних більше пояснень. Було дуже хвилююче, Дарина не могла знайти місця від переживань.

Наступного дня до Дарини прийшла Ангеліна – наречена сина і з порога почала вигукувати:

– Де цей негідник? Втік? Негідник! Зрадник!

– Заспокойся, про що ти кажеш? – Дарина взяла під руку невістку, що так і не стала нею, і посадила на диван.

– Про що? Про що? Де ваш син? Втік?

– Так, що у вас сталося? Можеш пояснити? – намагалася хоч щось з’ясувати Дарина.

– Значить, поїхав. Ну і добре. Без нього проживу, – Ангеліна махнула рукою та пішла.

Дарина подумала: “Добре, що пішла».

 Їй не подобалася Ангеліна. Фігура Ангеліни була безформна, рухи Ангелини різкі, словниковий запас Ангеліни був трохи вище мінімального. Але син її любив, і Дарина змирилася з цим.

Син Дарини не був, звісно, ​​принцом. Був він нормальним чоловіком, працював, зустрічався з друзями, гуляв із дівчатами, доки не закохався в цю Ангеліну. Чим вона зачепила сина, невідомо.

Син поїхав і заліг на дно. Дарина вже хотіла писати заяву, але прийшов друг сина і передав, що з сином все добре. А не дзвонить матері тільки тому, що переживає: мати вмовить повернутись, і все повториться. Загалом друг нітрохи не заспокоїв, тривог тільки додалося.

Через чотири місяці до Дарини знову прийшла Ангеліна, тільки тепер вона прийшла з дитиною:

– Це ваш онук. Він мені потрібен. Забирайте, інакше віддав у дитбудинок.

– Господи, дитино, як же так? Це ж і твоя дитина. Хіба ж можна так?

– Він мені не потрібен. От якби ваш син одружився зі мною, але він мене кинув, – очі Ангеліни блиснули невдоволенням. Дарина навіть відсахнулася від неї.

– Ти проходь, проходь, давай поговоримо, – Дарина взяла дитину на руки.

– Нема про що мені з вами говорити, – Ангеліна спробувала вийти з квартири.

– Ні, стривай. Дитину треба оформити. Я ж йому ніхто, як я зможу його ростити? – затримала Дарина недолугу матусю.

Потім були довгі консультації з юристами та оформлення опікунства. Ось так Дарина залишилася з немовлям. Мати написала на нього відмовну. Батько поїхав.

Вкотре друг сина прийшов передати привіт, Дарина розповіла про онука.

Увечері зателефонував син:

– Мамо, навіщо ти це зробила? Мамо! Хто тебе просив? Я через три дні приїду.

Після розмови Дарина усміхалася: «Навіщо, навіщо? Щоб ти приїхав».

Син приїхав, як і обіцяв. Радості не було меж.

– Мамо, це не моя дитина. Я був згоден одружитися з нею, знаючи, що дитина не моя. Але застав її з іншим чоловіком. Тож і поїхав, запереживав, що пробачу вкотре. Я й сам не розумію, вона мала наді мною якусь владу. Розумієш? Це не твій онук. Відмовся від нього. Ну, хочеш, зробимо тест?

– Не хочу, – знизала плечима мати. – Я тебе й не прошу визнавати його. Сама вирощу. Сили поки що є, а гроші… Важко, звичайно, доведеться, але я впораюся.

– Мамо! Це чужа дитина!

– Ти знаєш, сину, краще виростити чужого, ніж відмовитися від свого. А він уже мій.

– Я не можу залишитися з тобою, – сумно сказав син. – У мене там уже все налагодилося.

– Я й не прошу, їдь, – усміхнулася Дарина.

Син поїхав наступного дня, але з того часу щомісяця надсилав матері гроші.

Вам також має сподобатись...

Петро повернувся додому з величезним букетом троянд. Прямо з порога він урочисто вручив його своїй дружині Марині. – Люба моя, Мариночко! – сказав чоловік. – Ці квіти тобі! – Господи! – вигукнула здивовано жінка. – Це з якого ще приводу? Я що забула, що у нас із тобою сьогодні якесь свято?! Та ніби ж ні… – Немає ніякого свята, – посміхнувся Петро. – Точно? – перепитала його Марина. – Сто відсотків! – відповів чоловік. – Але тоді, навіщо всі ці шикарні квіти?! – ахнула Марина. Вона дивилася то на букет, то на чоловіка й не розуміла, що відбувається

Тетяна готувала обід, коли у двері подзвонили. На порозі стояла подруга Ганна. – Ну, ти вже все знаєш, мабуть, – сказала Ганна з гіркою усмішкою. – Та знаю тільки, що ти пішла від Миколи, а подробиць не знаю, – відповіла Таня і запросила подругу на кухню. – Застала я його, Таня, за розмовою по телефону. Я підійшла ближче, прислухалася… Чую, що говорить він зі своїм другом. І в розмові майнула фраза, – підозріло посміхнулася Ганна. – Ну, те тягни! Розповідай, – наполягла Таня. І Ганна все їй розповіла. Таня вислухала подругу і застигла від почутого

Михайло вже ліг спати, коли пролунав дзвінок у двері. У такий час він нікого не чекав. Чоловік вийшов до дверей. – Хто там? – запитав Михайло. – Мишко, відкрий, це я Марина! – раптом почув він. Михайло миттю відкрив двері. Кого-кого, а побачити Марину в цей пізній час він ніяк не очікував… – Марино, щось трапилося?! – ахнув Михайло. – Ой, та трапилося… – пробурмотіла жінка. – Навіть не знаю як тобі сказати… Михайло дивився на Марину, нічого не розуміючи

Олена готувала на кухні вечерю, Вадим сидів поряд та читав на телефоні новини. Раптом пролунав дзвінок телефону. – Мама дзвонить, – сказав чоловік, глянувши на екран і вийшов у іншу кімнату порозмовляти. Повернувся Вадим за хвилин пʼять. – Ну, що там хотіла Марія Ігорівна? – з усмішкою запитала Олена. Вадим мовчки сів за стіл, важко видихнув. – Олено, як ти могла так вчинити з моєю сестрою? – тихо запитав Вадим. – Що вона тобі тако зробила, щоб так себе поводити?! – Ти про що? – Олена здивовано дивилася на чоловіка, не розуміючи, що відбувається