Життєві історії

Зіна вирішила провідати сина з невісткою. Але попереджати про свій приїзд не стала. – Приїду несподівано! Гляну, як невісточка піклується про Сергійка, – говорила мати. Вже біля будинку сина Зіна помітила на його балконі випраний одяг. – Ну, молодець невісточка! – сказала вона. З квартири чувся смачний запах пирога з яблуками. – Ох вже ця Марина! Пече улюблений пиріг Сергія! Жінка подзвонила в квартиру. Та невістки вдома не виявилося! – А хто ж тоді прав одяг? – здивовано подумала мати

Із самого дитинства Сергій жив просто у тепличних умовах. Мама і дві старші сестри здували порошинки, навперебій розхвалюючи хлопця.

Сергію тільки й залишалося, що приносити зі школи п’ятірки, про все інше встигали подбати рідні.

«У нашого Сергія найкрасивіший голос у класі»,

«Сергій найкраще розповів вірша»,

«На фотографії братик найвищий та найстрункіший, не те, що сусід Володька…» – говорили рідні щоразу.

Так вийшло, що сестри довго не могли зустріти свою долю. Всю своє материнську любов вони віддавали молодшому братові, обдаровуючи його подарунками і турботою.

Хлопець ріс добрим, порядним, але зовсім непристосованим до життя, тому порадившись у своєму жіночому колі, панянки вирішили, що Сергійку нема чого йти на службу після школи.

Як тільки стало відомо, що у Сергія з’явилася дівчина, спільними зусиллями близьких родичів, хлопцю було придбано квартиру у центрі міста.

Сестри наполягали, щоб Сергій запрошував Марину в гості, прагнучи, якнайкраще спілкуватися за вечерею і дізнатися про дівчину брата побільше.

-Марино, ти вмієш пекти пиріг з яблуками, Сергійко його дуже любить. Як часто ви робите у себе вдома вологе прибирання? Просто наш Сергійко не любить пилюку, – говорили сестри і мама хлопця.

Марина була закохана в гарного хлопця і швидко збагнула, що шлях до заміжжя буде близький, якщо догодити мамі і сестрам Сергія.

Вже через пару місяців Сергій зробив Марині пропозицію. А одразу після весілля молоді переїхали жити у своє новеньке, затишне гніздечко.

Можливо, цій сімейній ідилії не судилося продовжитися довго. Рано чи пізно, Марині набридли б постійні поради родичів та приходи їх з ревізіями в гості. Але волею долі та втручанням рідного дядька, Сергій та Марина влаштувалися на роботу у велику компанію, якою керував Володимир.

Володимир відчував відповідальність за виховання племінника після того, як дуже рано не стало його батька.

Але бути поруч він не міг, чоловік періодично телефонував Сергію і відправляв модні телефони в подарунок хлопцеві.

Тепер, коли Сергій уже сам створив сім’ю, Володимир влаштував його на роботу, щоб той міг утримувати себе та дружину.

Мати та сестри переживали розлуку, але іншого шансу здобути престижну роботу у хлопця могло й не бути.

Спочатку жінки дзвонили Сергію та Марині по кілька разів на день, але потім вони заспокоїлися, і сеанси зв’язку стали рідшими.

Через три місяці Зіна, разом зі своїми доньками, вирішила відвідати сина. Але попереджати про свій приїзд жінки не стали.

-Приїдемо несподівано. Подивимося, як наша невісточка піклується про Сергійка, – говорила мати.

-Як же там братик? Мені здається, що він зовсім нічого не їсть… – говорили сестри.

Вже на підході до будинку Зіна помітила на балконі сина випраний одяг.

-Так, молодець невісточка. Я теж щосуботи займаюся пранням, – сказала вона.

Не встигли вони піднятися на другий поверх, як почувся смачний запах пирога з яблуками.

-Ох вже та Марина! Це ми її навчили пекти улюблений пиріг Сергія! – вирішила сестра Олена.

Жінки подзвонили до квартири, але двері відчинилися не одразу.

-Мамо, Олено, Віка! Як я радий вас бачити! Вибачте, що одразу не відкрив, просто я слухав музику в навушниках і прасував речі на завтра, а Марина ще не скоро має прийти.

Жінки здивовано дивилися одна на одну.

-Хто ж тоді виправ одяг? – здивовано запитала мати.

-Я. Це ж зовсім не складно, у нас машинка сучасна, вона сама за тебе все робить. Проходьте, зараз чай питимемо, пиріг вже підходить.

Зіні раптом стало шкода сина. Їй хотілося розплакатися і обійняти рідну дитину.

-А де Марина?

-Має запис до майстра в манікюрний салон.

-Ви посварилися? Подали заяву про розлучення?! – допитувалася мати.

-Ні. Ми звичайно сварилися спочатку і навіть хотіли розлучитися, але Марина сказала фразу, яку я запам’ятаю на все життя:

«Я дуже люблю тебе, але хочу, щоб і ти навчився любити мене не за те, що я перу, прасую і варю супи, а просто за те, що я поруч. За те, що я ношу свого сина!!

-І я щасливий! Про що ще можна мріяти! Саме сьогодні ми хотіли розповісти тобі, що ти скоро станеш бабусею.

У цей момент, рипнули двері і в квартиру зайшла невістка…

-Мариночко, доню! – заметушилася Зіна. – Як же ми раді бачити тебе! Вибач, що приїхали без запрошення. Зате я привезла твоє улюблене полуничне варення…

Вам також має сподобатись...

Степан одружувався з Василиною. У ЗАГСі наречену з нареченим розвели по різних кімнатах. Степанові прийшло якесь повідомлення. – Я вийду ненадовго, – сказав він своєму другу Ігорю, і вийшов з кімнати. Час минав, а Степан не повертався. Ігор глянув на годинник. – Ходіть на реєстрацію, – гукнув з-за дверей жіночий голос. – Де ж Степан? – думав Ігор. Він вийшов на вулицю, заглянув у чоловічий туалет, але Степана ніде не було… Раптом Ігор почув якийсь рух за сусідніми з туалетом дверима. Він прислухався. Точно там хтось є! Ігор різко відкрив двері й застиг від побаченого

Ігор повертався додому з роботи. – Кохана, нас сьогодні раніше відпустили. Ти вже вдома? – подзвонив чоловік до дружини. – Ще ні. По продуктами на вечерю зайшла, – відповіла Ольга. – Добре. В дома побачимося, – сказав Ігор і закінчив виклик. За півгодини Ігор зайшов в квартиру та почув, що його мати у своїй кімнаті розмовляє телефоном, говорила вона голосно. Ігор прислухався до розмови, і застиг від почутого

Лариса приготувала вечерю, прибрала в квартирі. Несподівано вхідні двері відкрилися, на порозі стояв її чоловік. Він був добряче «веселий». – Дивно, стільки років живемо разом, і ніколи за ним такого не помічала, а тут на тобі! – думала жінка. Лариса допомогла чоловіку пройти у спальню, поклала на ліжко. – Я маю тобі дещо сказати, – тихо пробурмотів чоловік. – Нахились. Лариса нахилилася до чоловіка, він щось сказав їй на вушко. Раптом Лариса різко підвелася, дістала з шафи сумку і почала збирати свої речі 

Мар’яна Олегівна гуляла з онуком у парку. Раптом вона побачила свого колишнього зятя Сашка. Той був з якоюсь жінкою і хлопчиком. Мар’яна Олегівна дочекалася, коли Сашко залишиться сам, взяла онука й сіла поряд із ним на лавку. – Сашко, це ти, чи що?! – запитала вона. – І вам, здрастуйте, – сказав Сашко. – В тебе, я дивлюся, є дитина, – сказала жінка. – Великий хлопчик, напевно, непросто тобі з ним… Сашко не одразу зрозумів, на що йому натякає його колишня теща. Він глянув на жінку і раптом посміхнувся від несподіваної думки